Harry Laevers

In deze eerste posting Harry Laevers aan jullie voorstellen is absoluut geen eenvoudige opdracht. Ook mensen die Harry al vele jaren kennen zullen beamen dat deze man een zeer diepe en brede achtergrond heeft met heel veel interesses en kennisgebieden. Wat ik meer bepaald probeer te verduidelijken in deze eerste blog is de niet alledaagse link tussen boekhouden, fiscaliteit … en gastronomie.

Nu zijn er natuurlijk wel meer bedrijfsleiders en professionals die een passie hebben voor lekkere maaltijden met een goed glas wijn erbij, maar bij Harry ligt de oorzaak veel dieper.

Op het niveau van secundair onderwijs behaalde Harry meerdere diploma’s in de richtingen Hotelbedrijf, Beenhouwer en Charcutier. Daarna kwam een eerste koerswijziging toen Harry zich in de Handelsschool ging bekwamen in bedrijfsadministratie. Zijn eindverhandeling “Het slagersbedrijf fiscaal en economisch” gaf voor het eerst aan in welke richting zijn verdere carrière zou leiden.

Van 1983 tot 1987 verdiepte hij zich in meerdere vakgebieden, eerst rond internationaal goederentransport en daarna Handels- en Financiële wetenschappen waarin hij ook een masterdiploma behaalde. Hier was dus definitief een richting gekozen naar Fiscaliteit.

Harry bleef ook daarna hongerig naar meer kennis en bekwaamde zich verder in meerdere materies zoals economische, sociale en politieke wetenschappen en ‘Duurzaam Toerisme’. In 2003 behaalde hij nog een laatste bachelor diploma in Accountancy en Auditing.

Van bij het prille begin was duidelijk dat Harry een geboren zelfstandige is. Buiten een enkele job als accountant in een kantoor te Hasselt is hij eigenlijk bijna zijn volledige loopbaan ondernemer geweest via meerdere vennootschappen en organisaties. De belangrijksten hiervan zijn vandaag nog steeds actief: United Partners Services NV, het kantoor voor administratieve en organisatorische dienstverlening waar Harry afgevaardigd bestuurder was van 1995 tot 2000 waarna hij de fakkel doorgaf aan zijn echtgenote Christine. En uiteraard het boekhoudkantoor BeHac BVBA waar hij aan het hoofd staat sinds 2000.

Ook al lijkt het alsof Harry ergens in de loop der tijd een keuze heeft gemaakt van vlees en bloed richting boekhouding en fiscaliteit, de passie voor de keuken is steeds aanwezig gebleven. Dit blijkt onder meer ook uit zijn gedreven inzet in het verenigingsleven waar Harry reeds lange tijd lid is van culinaire organisaties als de Academie voor Streekgebonden Gastronomie, Xaverius en het Hagelands Wijnproeversgenootschap.

Uit persoonlijke interesse heeft Harry zich ook verdiept in de Culinaire geschiedenis en mogelijk zullen we daarvan nog wel meerdere voorbeelden te lezen krijgen op deze blog. Uiteraard is het Harry die zal bepalen welke verhalen op deze blog tevoorschijn komen, maar met interessegebieden als geschiedenis, politiek, filosofie, religie, toerisme, gastronomie, vorming , zelfontplooiing, derde wereldproblematiek, seniorenbeleid en armoedebestrijding gecombineerd met zijn doorgedreven kennis van boekhouding en fiscaliteit vermoed ik dat we zeer regelmatig aangenaam verrast zullen worden!

Geert Conard

www.geertconard.com

Egide Alenusstraat 4A 3290 Diest
info@behac.be
T +32 13 32 63 73
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x